ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Αρκαδια 93.8 απο τους συντακτες του arcadia938.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παναρκαδικος

Αρκαδικος

Τοπικα

A1 Basket

Ηχητικα

Ακαδημιες

Βεργέτης στον 93.8: "Οι παίκτες θα ματώνουν για τη φανέλα"

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στον Αρκαδία 93.8 για την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια της ομάδας, καλώντας τον κόσμο να βρεθεί στο πλάι της.

 

 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

 

Για την επιστροφή του: "Όταν μπήκα στις εγκαταστάσεις, κάθισα στο γραφείο, ετοιμάστηκα και βγήκα να κάνω προπόνηση πραγματικά ένιωσα σα να μην πέρασε μια μέρα". 

 

Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό: "Καταρχάς την ώρα της προθέρμανσης, ξέσπασε καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι που αυτό αυτομάτως σου αναπροσαρμόζει κάποια σχέδια που είχες να παίξεις μ’ ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Αναγκαστικά το παιχνίδι πήγε σε μεγάλες μπάλες, σε διεκδικήσεις πολλές και εναέριες μονομαχίες. Έπρεπε πρώτα να κατακτήσεις την κατοχή της μπάλας και έπειτα να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις φάσεις. Ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσε να παίξει οργανωμένο ποδόσφαιρο, να αλλάξει γρήγορα πλευρές και να βρει την κενή πλευρά του αντιπάλου. Κυρίως από τα αριστερά με τον Γιαννούλη το καταφέραμε αυτό στο πρώτο μέρος, χωρίς όμως να έρθει το επιθυμητό γκολ.

Ο Λεβαδειακός μας απείλησε από στατικές φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο αναλάβαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και εκεί που φαινόταν ότι το μομέντουμ ήταν υπέρ μας, δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό όμως που κρατάμε είναι η αντίδραση των παικτών. Οι παίκτες στάθηκαν στα πόδια τους, δεν τα παράτησαν, παρά το ψυχολογικό τέρμα που έχουμε φτάσει από τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Στάθηκαν στα πόδια τους, κυνήγησαν την ισοφάριση, ενώ βοήθησαν πάρα πολύ τα παιδιά που πέρασαν αλλαγή στο ματς. Έδωσαν μία ώθηση στην ομάδα και ισοφαρίσαμε.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΣ Γιάννινα

 

Το μομέντουμ έδειχνε ότι ο Αστέρας πήγαινε για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, αλλά ήρθε η αποβολή. Η αποβολή σε κάνει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Μείναμε με παίκτη λιγότερο και με έναν αντίπαλο που ήθελε πάση θυσία το ματς. Αργότερα ο προπονητής του Λεβαδειακού, πέρασε στον αγώνα ακόμα δύο επιθετικούς για να χτυπήσει το ματς. Από εκεί και έπειτα έπρεπε να κρατήσουμε τον βαθμό της ισοπαλίας, και αν μπορέσουμε σε κάποια κόντρα να προηγηθούμε. Το σουτ του Ιωαννίδη, που είχε καλές προϋποθέσεις δεν κατέληξε τελικά στα δίχτυα. Δε πειράζει, κρατάμε τον βαθμό και το γεγονός πως για είκοσι λεπτά η ομάδα, το πάλεψε".

 

Για το ρόλο που παίζει η ψυχολογία των παικτών:"Η ψυχολογία μετά από μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, βαραίνει τα πόδια του παίκτη και τη σκέψη. Τον κάνει λιγότερο τολμηρό. Τον κάνει σε κάποιες κρίσιμες καταστάσεις να μην έχει αυτοπεποίθηση. Βαραίνει η ευθύνη όταν έχει την μπάλα. Έχω διαπιστώσει πως υπάρχει ένα ψυχολογικό θέμα τόλμης και αποφασιστικότητας στην ομάδα, το οποίο το δουλεύουμε από την πρώτη μέρα και είμαι σίγουρος πως θα αλλάξει. Να ξέρετε κάτι. Το έλεγα χθες στους συνεργάτες μου και ακούγεται οξύμορο. Η αποβολή μας έκανε καλό σ’ ένα θέμα. Να ατσαλώσουν περισσότερο οι παίκτες και να πιστέψουν παραπάνω στον εαυτό τους, εκείνη τη στιγμή. Η αποβολή τους έκανε να σφίξουν περισσότερο μεταξύ τους". 

 

Για την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ιγκλέσιας: "Δέχθηκε πολύ πίεση ο ρέφερι, από τον πάγκο του Λεβαδειακού. Νομίζω όμως πως ο τέταρτος διαιτητής είπε χαρακτηριστικά "είναι κάρτα, δώστην". Το πήρε πάνω του ο τέταρτος".

 

"Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όσο ποτέ" 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι του Αστέρα, με τον ΠΑΣ: "Έχω μια μικρή εικόνα ακόμα, για τον ΠΑΣ. Μπορεί να πήρε ισοπαλίες με την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό αλλά και στα δύο παιχνίδια, είχε το πάνω χέρι. Είναι μία πολύ καλή και δεμένη ομάδα με δύσκολο σχηματισμό για να τον αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ εδώ και αρκετά χρόνια, όπως και ο Πετράκης στον πάγκο. Αυτό είναι μία ευτυχή συγκυρία για έναν σύλλογο να έχει τέτοιο κορμό, τόσα χρόνια.

 

Αυτό νομίζω πως είναι θετικό για την πορεία του μέχρι τώρα. Ο αγώνας της Κυριακής είναι πολύ δύσκολος για εμάς. Εμείς θα φτιάξουμε ένα πλάνο και θα δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο. Θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά τον τρόπο παιχνιδιού και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Να έρθει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα, πιο πολύ απ ότι παλιά".

 

Ο 40χρονος τεχνικός έστειλε και το μήνυμα του στον κόσμο:"Το μήνυμα μου θα είναι μια υπόσχεση. Ότι εγώ από την πλευρά μου, βάση τις γνώσεις που έχω πάνω στο ποδόσφαιρο θα δουλέψω όσο μπορώ για να πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται, την τρέχουσα σεζόν. Μπορώ να υποσχεθώ ότι ο κόσμος, θα βλέπει ένα σύνολο που θα ματώνει στο γήπεδο. Να ξέρουν ότι θα φεύγουν οι φίλοι της ομάδας, έχοντας χειροκροτήσει την προσπάθεια των παικτών. Στο θέμα της προσπάθειας είμαι απόλυτος. Αν κάποιος παίκτης δεν δώσει το 100% των δυνατοτήτων του, τότε δεν θα παίζει. Θέλω ο κόσμος να φεύγει χορτασμένος από το γήπεδο και να βλέπει τους παίκτες να ματώνουν τη φανέλα".

 

 

"Στην Ελλάδα υστερούμε στο ελκυστικό ποδόσφαιρο"

Τέλος, ο Στάικος Βεργέτης, αναφέρθηκε στις διαφορές του Κυπριακού ποδοσφαίρου με το ελληνικό.

 

Αρχικά, για το Κυπριακό πρωτάθλημα: "Το Κυπριακό πρωτάθλημα με εξέπληξε θετικά. Οι αγώνες είχαν, συνεχόμενο ρυθμό και η μπάλα ήταν πάνω κάτω. Εμείς ήμαστε λίγο πιο αργοί, με αρκετές καθυστερήσεις στα παιχνίδια μας. Εκεί έχει πολύ γρήγορο ρυθμό. Οι αγωνιστικοί τους χώροι, ήταν σε καλό βαθμό. Οι εγκαταστάσεις και οι κερκίδες μπορούν να βελτιωθούν. Ο κόσμος είναι τρελός με το ποδόσφαιρο. Το αγαπάει παθιασμένα. Έχουν πιο ακραίες αντιδράσεις σε νίκες και ήττες. Πετάνε στον ουρανό ή πέφτουν στα πατώματα. Είναι όλοι προπονητές όπως και γίνεται άλλωστε και σ' όλο τον κόσμο".

 

Και για το ελληνικό: "Υπάρχει ενδιαφέρον και στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά και στη ζώνη των πλέι οφ. Ακόμα και στο θέμα πρωταθλητή, που πολλές φορές ο τίτλος είχε κριθεί, από τα Χριστούγεννα, υπάρχει ενδιαφέρον. Έχει βέβαια, ένα σαφές προβάδισμα ο Ολυμπιακός αλλά δεν είναι τόσο μακριά οι υπόλοιπες ομάδες. Από θέμα ενδιαφέροντος νομίζω πως υπάρχει. Από θέμα ελκυστικού θεάματος, νομίζω πως θα μπορούσε να βελτιωθεί απ’ όλους μας. Νομίζω πως δεν αφήνουμε να έχει ροή το ποδόσφαιρο, που αξίζει στην Ελλάδα.

 

Κάνουμε 25 δευτερόλεπτα για να παίξουμε μπάλα, μετά από ορισμένες διακοπές. Πρέπει να αποκτήσουν περισσότερο ρυθμό τα παιχνίδια, πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό το θέαμα. Πρέπει και μπορούμε να το κάνουμε. Να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε με τον διαιτητή. Υστερούμε πολύ χρόνο από το θέαμα. Παρακολουθούσα το ΑΕΚ – Ολυμπιακός και έδειξε πως καθαρός χρόνος ποδοσφαίρου παίχτηκε για είκοσι λεπτά. Τα άλλα είκοσι τι έγιναν; Πρέπει να κάνουμε ελκυστικό το θέαμα πάνω απ' όλα". 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

# Ομάδα Α Ν Ι Η Β
1 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 30 10 4 16 34
2 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 30 7 13 10 34
3 ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 30 7 11 12 32
4 ΟΦΗ 30 6 13 11 31
5 ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 30 7 8 15 29
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30 6 9 15 27
7 ΚΗΦΙΣΙΑ 30 5 10 15 25
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30 3 10 17 19

Ροη Ειδησεων

Μοιρασου την σελιδα μας

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

No upcoming matches!