ΑΚΟΥΣΤΕ
LIVE

Ο ψυχολόγος που έδιωξε το άγχος

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και σκηνές από τη Λιβαδειά και τη Νέα Σμύρνη ερχόντουσαν στο μυαλό. Ώσπου ήρθε η "μαγική" ατάκα του Παντελίδη.

 

Μπάγερν Ρεάλ  

Ο προπονητής πρέπει να είναι- μεταξύ άλλων- και ψυχολόγος. Το γιατί μπορούμε να το κατανοήσουμε από αυτό που έγινε στο 40ο λεπτό του αγώνα της Κέρκυρας. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Αστέρας έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον ΑΟΚ. Η δράση στο μισό γήπεδο και οι ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Και όσο περνούσε η ώρα, η ατμόσφαιρα μύριζε Λιβαδειά και Νέα Σμύρνη.

 

Είναι πολύ νωπές οι μνήμες από το δεύτερο ημίχρονο κυριαρχίας κόντρα στον Πανιώνιο και από το αντίστοιχο πρώτο απέναντι στον Λεβαδειακό, χωρίς να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Απόλυτα λογικό, μετά τις τόσες χαμένες ευκαιρίες στο νησί, το άγχος να βαραίνει τα πόδια των κιτρινομπλέ. Την ίδια ώρα το αποτέλεσμα στην Τούμπα δεν ήταν το επιθυμητό και όλα μαζί συνέθεταν ένα σκηνικό που δεν ήθελε να ζήσει ο Αστέρας.

 

Ώσπου έρχεται η φάση του 40ου λεπτού. Φάουλ σε εξαιρετική θέση, με τον Παντελίδη να "λύνει" τα πόδια του Τσιλιανίδη. "Σαν να είσαι σε προπόνηση, εκτέλεσέ το σαν να είσαι σε προπόνηση". Μπήκε στο μυαλό του παίκτη και του έδωσε εντολή να χαλαρώσει, να ηρεμήσει. Ένα φάουλ όπως τα εκτελεί- χωρίς άγχος- στην προπόνηση. Λίγα δεύτερα μετά, η απόλυτη δικαίωση του... ψυχολόγου και 1-0!

 

Αυτό ήταν. Με αλλαγμένη τη ψυχολογία μπήκαν στην επανάληψη και καθάρισαν το ματς, περιμένοντας την ανατροπή από τον ΠΑΟΚ. Έκαναν το καθήκον τους, γιατί αν η Ξάνθη έχανε τον αγώνα, θα ήταν "αυτοκτονία" να μην είχε νικήσει αυτός ο Αστέρας αυτόν τον ΑΟΚ στην Κέρκυρα. Και πράγματι... τούμπα το ματς στην Τούμπα και η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ξανά εκεί που της αξίζει: Σε θέση Ευρώπης!

 

Μία νίκη επί του Απόλλωνα στην Τρίπολη και ίδιο αποτέλεσμα στο Αγρίνιο με αυτό που θα φέρει η Ξάνθη στη Λεωφόρο και ο ASTERAS TRIPOLIS FC είναι και πάλι κοντά μας! Ένα-ένα όμως τα βήματα. Για την ώρα, το πρώτο. Και αξίζει να βρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς. Για να είναι το πρώτο της επόμενης, στο Europa League.

ΣΧΟΛΙΑ

Το ArcadiaSports.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.


comments powered by Disqus

Ροη Ειδησεων